Suomalainen Tuup Euroopan kolmen lupaavimman liikenne-startupin joukossa


Saksalainen Green Business Development GmbH on julkistanut kahdeksassa Euroopan maassa tehdyn European New Mobility 2016 -tutkimuksen, johon osallistui yli 200 riippumatonta asiantuntijaa yhdeksältä liikenteeseen liittyvältä sektorilta. Asiantuntijat nimesivät suomalaisyritys Tuupin yhdeksi kolmesta lupaavimmasta startupista Euroopan liikennemarkkinoilla. Kärkikolmikossa ovat myös yhdysvaltalainen Uber ja ranskalainen Bla Bla Car.

Tuupin toimitusjohtajaksi kesällä Onnibussilta siirtynyt Pekka Möttö on iloisesti yllättynyt tuloksesta.
– Onhan se hurjaa, että meidät rinnastetaan Uberiin, jonka rahoitus on moninkertainen koko Suomen kasvuyritysrahoitukseen verrattuna, Möttö toteaa.
– Arvostan asiantuntijoilta tulevaa palautetta ja uskon sen perustuvan Tuupin ideaan ja tiimiin. Tuupin idea tuoda eri liikkumispalvelut yhteen helppokäyttöiseen sovellukseen on tulevaisuuden ratkaisu arkipäivän liikkumiseen. Tiimissä puolestaan yhdistyy sopivalla tavalla kestävän liikkumisen pioneerihenki, raudanluja liikenteen mallinnus- ja analytiikkaosaaminen sekä uskottava kokemus uuden toimintamallin tuomisesta perinteisille markkinoille.

Möttö uskoo, että Tuupin saaman huomion taustalla on laajempi suomalainen älyliikennekenttä. Suomessa on tehty uraauurtavaa työtä tulevaisuuden älykkään liikenteen ratkaisujen kehittämisessä. Täältä on myös lähtöisin liikkumisen palvelufilosofia MaaS, joka tarkoittaa siirtymistä oman auton omistamisesta liikkumispalveluiden käyttöön.
– Meidän sijoittumisemme kansainvälisessä vertailussa jättiläisten rinnalle kuvastaa sitä ainutlaatuista tilaisuutta, joka Suomella tällä hetkellä on, kun maailman liikkumismarkkinoita jaetaan uusiksi. Kansainvälinen huomio kohdistuu Suomeen, koska meidän osaamiseemme luotetaan, eikä Suomella ole varaa jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, Möttö painottaa.

Möttö peräänkuuluttaa rivakkaa otetta poliittiseen päätöksentekoon.
– Julkisia varoja ei nyt saisi käyttää yhteenkään liikenteen tulevaisuus -aiheiseen seminaariin, työryhmäraporttiin tai selvitykseen, ennen kuin suomalaisen liikenteen tietojärjestelmät saadaan sellaiseen kuntoon, että oikeasti päästään kehittämään asiakkaan tarpeita vastaavia palveluita eri liikennemuotojen yhdistämiseksi. Tulevaisuuden globaali liikennemarkkinajuna on jo liikkeellä, eikä se odota viivyttelijöitä!

Lisätietoja:
Pekka Möttö
Toimitusjohtaja, Tuup Oy
0449742477, pekka.motto@tuup.fi

Egbert Hünewaldt
Managing Director, Green Business Development (GBD) GmbH
+49/151/64 61 94 11, huenewaldt@gbd.green

Tuup tekee päivästä sujuvamman
Tuup on suomalainen startup-yritys, joka kehittää liikkumisen mobiilipalvelua (Mobility as a Service, MaaS). Tuupin palvelu yhdistää ensimmäisenä Suomessa maanlaajuisen reittioppaan, pysäkki- ja aikataulutiedot sekä erilaiset liikkumispalvelut, kuten julkisen liikenteen, taksin ja yhteiskäyttöautot. Tuupin avulla on helppo suunnitella ja maksaa matkoja sekä vertailla eri liikkumisvaihtoehtojen nopeutta, hintaa ja hiilijalanjälkeä. Tuup-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Yrityksen kotipaikka on Helsinki ja se työllistää kahdeksan henkeä. www.tuup.fi