Käyttöehdot

1. Kyyti on kuljetuspalvelu

Kyyti on kuljetuspalvelu, jossa samaa autoa voidaan samanaikaisesti käyttää useamman asiakkaan kuljettamiseen. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ostaaksesi Kyydin.

2. Kyyti-palvelun tuottaja

Kyyti-palvelun tuottaa Kyyti Operointi Oy, joka tilaa kuljetuspalvelun liikenneoperaattorilta. Kyyti tilataan digitaalisen myyntikanavan välityksellä. Aluksi Kyydin myyntikanava on Tuup-applikaatio, jonka omistaa Tuup Oy. Jatkossa Kyyti-palvelua voi tilata myös muiden myyntikanavien välityksellä.

3. Kyydin kuljettajat

Kyyti Operointi Oy ostaa kuljetuspalvelun suomalaisilta asianmukaisen luvan omaavilta taksi- ja joukkoliikenneyrityksiltä.

4. Kyydin maksaminen

Kyyti maksetaan etukäteen tilauksen yhteydessä myyntikanavan tarjoajalle eli Tuup Oy:lle. Maksu veloitetaan asiakkaan valitsemalta maksuvälineeltä. Maksu suoraan kuljettajalle ei ole mahdollinen. Maksua ei palauteta, vaikka asiakas peruisi tai jättäisi käyttämättä tilaamansa kyydin.

5. Kyydin hinta ja palveluluokat

Kyydin hinta ilmoitetaan etukäteen. Voit valita kolmesta palveluluokasta (Express, Flex ja Smart) itsellesi sopivimman. Palveluluokat Flex ja Smart antavat meille enemmän mahdollisuuksia tuottaa palvelu tehokkaasti ja ovat siten hinnaltaan Expressiä halvempia. Hinta vaihtelee ja riippuu palveluluokan lisäksi mm. kysynnästä ja kuljetuskapasiteetin saatavuudesta.

6. Kyydin tilaaminen

Tilausta tehdessäsi tarkista noutopiste, määränpää, haluttu ajankohta, palveluluokka sekä matkustaja- ja matkatavaratiedot ennen Kyydin maksamista. Huomioi, että vaikka pääsääntöisesti Kyydin noutopiste on määrittelemäsi osoite, se voi joissain tapauksissa (esim. lentoasema tai ydinkeskusta viikonloppuyönä) olla niin sanottu Kyytipiste, jonne kootaan ruuhkatilanteissa useita matkustajia. Tällaisessa tapauksessa Kyyti-tarjouksessa esitetään aina sekä lähtöpisteesi, Kyydin noutopiste että kävelyreitti näiden välillä. Maksua ei palauteta virheellisesti tilatuista matkoista. Tarjoamme täyden maksunpalautuksen, jos virheettömästi tilatun palvelun tuottaminen epäonnistuu muusta syystä kuin virheellisesti tehdystä tilauksesta.

7. Asiakkaan noutaminen

Kyyti ei odota, joten ole noutopisteessä (määrittelemäsi osoite tai Kyytipiste) ilmoitettuna noutoaikana. Kyydin edullisuus perustuu useiden matkustajien jakamaan autoon, joten kaikkien edun mukaista on, että jokainen on sovitulla noutopaikalla sovittuun aikaan. Jos auto on paikalla ilmoitetun mukaisesti, mutta asiakas ei, Kyyti joutuu jatkamaan matkaa ilman asiakasta. Maksua ei tällöin palauteta.

8. Maksu peritään kaikista henkilöistä

Jokaisesta matkustajasta menee erillinen maksu, myös lapsista. Kaikkien matkustajien määrä on ilmoitettava tilausta tehtäessä. Kyyti-lippu oikeuttaa matkaan ainoastaan tilauksessa ilmoitetulle matkustajamäärälle. Mikäli asiakkaalle tulee tarve lisätä matkustajien määrää lipun maksamisen jälkeen, tulee uusien matkustajien osalta tehdä uusi erillinen tilaus. Kyyti ei voi tällaisessa tapauksessa taata, että uudet matkustajat pääsevät samaan kulkuneuvoon aiemmin tehdyn tilauksen matkustajien kanssa. Kyyti ei hoida eikä tarjoa hoitoa itsenäisesti matkustaville lapsille. Vanhemmat tai huoltajat ovat täydessä vastuussa lasten toimista, vaikka lapsi matkustaisi ilman saattajaa.

9. Tilausnumero on lippu

Tilausnumero toimii matkalippuna, ja sinun tulee esittää se kuljettajalle ennen kuin nouset Kyytiin. Lippu on voimassa siinä mainittuun saapumisosoitteeseen saakka. Lippu tulee säilyttää koko matkan ajan.

10. Matkatavarat

Kyytiin voi ilman erillistä ilmoitusta ja lisämaksua ottaa yhden normaalikokoisen perusmatkatavaran sekä yhden käsimatkatavaran matkustajaa kohti. Käsimatkatavara on pidettävä sylissä tai jaloissa häiritsemättä muita matkustajia. Normaalit päivittäistavaraostokset, vaikka koostuisivatkin useammasta kuin kahdesta kassista, luetaan myös perusmatkatavaraksi. Näiden lisäksi kuljetamme kokoontaitettuina rollaattorin, lastenrattaat, taittopyörän tai pyörätuolin (1 kpl/matkustaja) ilman erillistä ilmoitusta ja maksua. Jos matkatavaroita matkustajaa kohti on yllä mainittua enemmän, täytyy asiakkaan ilmoittaa ylittävän määrän osalta lisämatkatavaroiden määrä. Lisämatkatavaroina tulee ilmoittaa myös perusmatkatavaraa suuremmat tavarat, esimerkiksi polkupyörät, sukset, iso matkalaukku 23kg (pituus + leveys + korkeus) enintään 158cm. Lisämatkatavaroista peritään lisämaksu. Kuljettajalla on oikeus olla ottamatta Kyytiin asiakasta, jonka matkatavaroiden määrä ylittää tilauksessa ilmoitetun. Tavaroita, joita ei koskaan tule laittaa tavaratilaan ovat mm. valuutta, arvokkaat arvopaperit kuten shekit, joukkovelkakirjat tai maksumääräykset, passit, ajokortit, todistukset, korut, kannettava elektroniikka kuten kamerat, matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet, tabletit ja muut särkyvät esineet sekä lääkkeet ja koti- ja autonavaimet. Kaikki tavaratilassa kuljettavat matkatavarat tulee olla pakattuna siten, että ne kestävät normaalia käsittelyä ja mahdollista siirtymistä rahtitilassa matkan aikana. Ilmoita kuljettajalle etukäteen, jos matkatavaroissasi on herkästi särkyvää tai erityisen arvokasta sisältöä. Matkatavaroiden katoamisesta tai vahingoittumisesta tulee ilmoittaa välittömästi kuljettajalle, joka pyytää sinua täyttämään lomakkeen. Sinun tulee täyttää lomake ja palauttaa se kuljettajalle. Emme korvaa hävinneitä tai rikkoutuneita matkatavaroita, jos lomaketta ei ole täytetty ja palautettu kuljettajalle. Emme kuljeta vaarallisia matkatavaroita. Varaamme oikeuden pyytää sinua avaamaan laukkusi kuljettajan tai muun yhtiön toimihenkilön tarkastusta varten sinun läsnä ollessasi, jos turvallisuussyistä sen arvioidaan olevan välttämätöntä. Kyydin enimmäiskorvausvastuu matkatavaroiden osalta on rajattu 200 euroon.

11. Pyörätuoliasiakkaat

Pyörätuolin kuljettaminen on mahdollista ja siitä ei peritä lisämaksua, mikäli se on taitettavissa tavaratilaan ja asiakas matkustaa istumapaikalla. Kyyti ei tarjoa asiakkaan saattopalvelua, joten varauduthan siihen, että jos tarvitset saattajaa joko lähtö- tai saapumisosoitteessa, kuljettaja ei voi toimia saattajana.

12. Lemmikkieläimet

Lemmikkien kuljettaminen on mahdollista, mutta siitä peritään lisämaksu. Kuljetettavien lemmikkien määrä tulee ilmoittaa lisämatkatavaroissa. Kuljettaja voi kieltäytyä kuljettamasta lemmikkejä, joiden voidaan perustellusti olettaa aiheuttavan häiriötä tai olevan vaaraksi muille matkustajille tai kuljettajalle. Kyyti ei vastaa matkustajalle mahdollisesti aiheutuvista allergisista reaktioista, joita kuljetettavat tai aikaisemmin kuljetetut lemmikkieläimet voivat matkustajalle aiheuttaa.

13. Tupakointi ei ole sallittu

Kyydissä ei saa tupakoida tai käyttää sähkötupakkaa. Kuljettaja voi vaatia matkustajaa poistumaan Kyydistä, mikäli tämä ei noudata tupakointikieltoa eikä välittömästi lopeta tupakointia kuljettajan pyynnöstä.

14. Alkoholin käyttö ei ole sallittu

Kyydissä ei sallittua nauttia alkoholijuomia eikä käyttää huumaavia aineita. Kuljettaja voi vaatia matkustajaa poistumaan Kyydistä, jos tämä ei noudata tässä mainittua kieltoa. Huumaavien aineiden käytöstä tehdään myös ilmoitus poliisille.

15. Ei häirintää

Kyyti-palvelulla on nollatoleranssi kaikenlaisen häirinnän ja epäasiallisen käyttäytymisen suhteen. Kuljettajalla on velvollisuus poistaa Kyydistä asiakas, joka häiritsee muita matkustajia tai kuljettajaa seksuaalisesti, rasistisesti tai muulla epäsopivalla tavalla, eikä kehotuksesta huolimatta välittömästi lopeta häirintää. Häirintää on käytös, jonka kohde tulkitsee häirinnäksi, loukkaavaksi tai muutoin epäasialliseksi. Kuljettajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta Kyytiin asiakasta, joka käyttäytyy aggressiivisesti tai tavalla, jonka perusteella hänen voidaan ilmeisesti olettaa häiritsevän tai olevan vaaraksi muille matkustajille. Kuljettajalla on oikeus estää edellä kuvatulla tavalla kanssamatkustajaa häirinnyttä asiakasta poistumasta Kyydistä samassa osoitteessa kuin häirinnän kohteeksi joutunut asiakas, jos kuljettajan harkinnan mukaan häirinnän kohteeksi joutuneen turvallisuus olisi muuten uhattuna. Kyyti pidättää oikeuden olla ottamatta Kyytiin asiakasta, joka on aiemmin Kyyti-palvelua käyttäessään syyllistynyt edellä kuvattuun häirintään eikä ole kehotuksen saatuaan lopettanut häiritsevää tai epäasiallista käyttäytymistä. Edellä kuvatuissa tilanteissa Kyydistä poistetuille tai Kyydistä jätetyille ei korvata maksetun Kyydin hintaa.

16. Kyyti ja matkaketjut

Jos käytät Kyytiä osana matkaa (esim. jatkaaksesi matkaa toisella liikennepalvelulla), varmistathan riittävän vaihtoajan kulkuvälineestä toiseen vaihtaessasi. Kyyti rajaa korvausvastuunsa Kyyti-palvelun hintaan, jos myöhästyt jatkoyhteydestä. Vaikka pyrimme täsmällisyyteen ilmoitetuissa ajoissa, emme voi taata minuuttiaikataulua, emmekä hyvitä Kyydin hintaa vähäisissä myöhästymisissä.

17. Odotus- ja matka-ajan jousto

Palveluluokat (Express, Flex ja Smart) mahdollistavat sen, että voit vaikuttaa Kyytisi hintaan ja ympäristöystävällisyyteen antamalla meille mahdollisuuden tuottaa palvelu mahdollisimman tehokkaasti samalla, kun voit päättää sinulle sopivan odotusajan. Huomioithan, että myös suuremman jouston palveluluokissa (Flex ja Smart) Kyyti voi tulla nopeasti ja olethan valmis lähtemään ilmoitettuna aikana. Ilmoitamme noutoajan hyvissä ajoin ennen Kyydin saapumista. Kyyti ei voi odottaa sinua, jos et ole paikalla ilmoitetussa paikassa ilmoitettuun aikaan. Toimimme näin palvelun toimivuuden ja yhteisen edun vuoksi.

18. Reklamaatiot

Reklamaatiot on toimitettava sähköpostitse osoitteeseen reklamaatiot@tuup.fi

19. Asiakastietojen tallennus

Tilaajan tiedot tallennetaan Kyyti Operointi Oy:n asiakasrekisteriin. Tilatessaan Kyydin, asiakas hyväksyy Kyydin tietosuojaselosteen. Asiakasrekisterin tietosuojaselosteen on luettavissa Kyydin nettisivuilla (www.kyyti.info).

 

 

 

Liikkumisen uusi aikakausi